Mitä on padel?

”Sosiaalinen älypeli”

Padel on hauska ja monipuolinen liikuntalaji. Lajia kuvaillaan usein tenniksen ja squashin sekoitukseksi, mutta padelissa on paljon myös ainoastaan tähän lajiin ominaisia vivahteita. Padel on sopivan haastava laji kunnon kohottamiseen ja soveltuu kaikille liikunnasta ja pallopeleistä kiinnostuneille.

Termi ”Sosiaalinen älypeli” kuvaa hyvin padelia. Padelia pelataan aina nelinpelinä, mikä tekee siitä sosiaalisen lajin. Lisäksi kun peliporukka saa useampia pelikertoja alleen, pelaajien ja lajin taktiset ominaisuudet pääsevät myös esiin. Kehittymistä riittää pitkäksi aikaa!

Padel on yksi maailman nopeimmin kasvava urhelulaji ja on hurjassa kasvussa myös Euroopassa Suomea ja muita pohjoismaita myöten.

Padel kannustaa suomalaisia urheilemaan koko perheen tai työ- ja kaveriporukan voimin ja löytämään pelin hauskuuden yhdessä.

Pelivälineet. Padelin pelaamiseen tarvitaan vain padelmaila ja -pallo. Peliä pelataan hiekkatekonurmella, joten esimerkiksi sisäpelikengät ovat hyvät jalkaan. Sisähallissa pelataan shortseissa ja t-paidassa. Padelmailat voit vuokrata hallilta 3€/kpl hintaan. Uusia palloja löytyy hallin myymälästä ostettavaksi edulliseen hintaan.

Esimerkiksi YouTubesta löytyy runsaasti videoita padelista. Katso ja innostu lajista!